Datum Arkaffees

lees meer...

Arkaffees vrijdag 17/2, 24/3 en 12/5 vanaf 19u30

"Samenkomen, nieuws delen, gezellig iets drinken. En wij staan achter de bar!"
Geert, Ronny & Rosita


Onze maandelijkse Arkaffees gaan weer van start. We toasten op onze vriendschap!

Verloop van de avond:
• 19u30 iedereen druppelt binnen en kan zijn drankbonnetjes kopen
• 20u00 officieel momentje met welkom aan de nieuwe mensen, uitwisselen van nieuws, kaars aansteken,...
• 20u30 we drinken er nog ene (of twee of drie of ...)

Adres: Jan Delvinlaan 70 in Gent

 

Rapport over de oorlog in Oekraïne

lees meer...

DANKJEWEL - Life goes on - Blijvende steun voor de dagelijkse werking 

We hebben genoeg geld voor het Noodfonds voor De Ark Oekraïne - DANKJEWEL! Maar Life goes on, de kosten voor de dagbesteding worden niet door het Noodfonds gedekt. U kan nog steeds doneren op BE72 3631 4032 7516.

Wat is er gebeurd met het geld?

Bekijk hier het volledige rapport dat De Ark Internationaal maakte over de besteding van dit Noodfonds.

Ik wil u bedanken voor de grote steun, die zeer, zeer noodzakelijk en belangrijk voor ons nu, in de tijd van oorlog. Mijn man verloor zijn baan in mei ... dus de steun met voedsel en huishoudelijke artikelen heeft onze familie erg geholpen. Bedankt voor de zorg voor de mensen met een beperking en voor hun families, ook, om ons niet alleen te laten met onze moeilijkheden. Moge God u allen zegenen.

Moeder van een langdurig Arklid in Lviv

Brief vanuit De Ark Internationaal

Onze steun aan Oekraïne

7 oktober 2022

Beste vrienden, 

Hartelijk dank voor uw gulle reactie op de oproep tot financiering als reactie op de oorlog in Oekraïne. Over de hele wereld hebben gemeenschappen en landen van De Ark zich gemobiliseerd om in de behoeften te voorzien. Tot nu toe hebben landen over de hele wereld 655.000 euro ingezameld om onze mensen met een beperking die getroffen zijn door de oorlog in Oekraïne te steunen. Bedankt! 

Dankzij deze financiering zijn we in staat geweest snel en effectief te reageren om het werk van De Ark in Oekraïne te ondersteunen en om nieuwe en creatieve manieren te vinden om steun te voorzien. Zo konden we personeelskosten financieren in een afbrokkelende economie en isolement voorkomen door gebruik van technologische hulpmiddelen wanneer het onveilig was om van huis weg te gaan.

We hebben ook het werk voor de opvang van vluchtelingen in Litouwen en Polen ondersteund, van maart tot vandaag.  En vele andere gemeenschappen van De Ark hebben ook hun deuren geopend, in Frankrijk, Slovenië, Tsjechië, Groot-Brittannië...

 We hebben ook kunnen ondersteunen:

  •  de verzending van medicijnen en noodzakelijke dagelijkse artikelen van Polen naar Oekraïne
  • samenwerking met een Oekraïense partnerorganisatie in Polen die vluchtelingengezinnen ondersteunt bij hun integratie in Polen
  • noodzakelijke aanpassingen in huizen om ze toegankelijk te maken voor mensen met een beperking

Het Toewijzingscomité van De Ark Internationaal voor dit Noodfonds werkt nauw samen met de met de lokale gemeenschappen om te luisteren naar de noden ter plaatse. Het Toewijzingscomité werkt ook nauw samen met de gemeenschappen om het gebruik van alle fondsen goed te keuren en om verantwoording af te leggen en verslag uit te brengen over alle ontvangen fondsen.

We schrijven u om u te bedanken voor uw financiële steun, om u te informeren over de besteding van de middelen en om aan te kondigen dat we de fondsenwerving voor het Noodfonds stopzetten. Wij hebben de fondsen ontvangen die nodig zijn voor de huidige behoeften en voor de behoeften die wij de komende maanden voorzien. We hebben ook een reserve die de gemeenschappen in Oekraïne kan ondersteunen bij hun wederopbouw en het opnieuw beginnen van het dagelijks leven na de oorlog, wanneer de tijd daar is. Mocht de situatie veranderen en de behoefte ontstaan om opnieuw een campagne te starten, dan zullen wij u dat uiteraard meedelen.

Wij zullen blijven samenwerken met stichtingen die het leven van vluchtelingen en noodsituaties in Oekraïne ondersteunen.

Als er aan het einde van dit proces geld over is vanuit het Noodfonds, kan dit gebruikt worden voor een volgende noodsituatie in Oekraïne of elders in de wereld. Zo kunnen we snel en efficiënt reageren.

Dank u voor uw steun en voor uw solidariteit in deze kwetsbare en verontrustende tijd. Voel u vrij om dit dankbericht te delen met de leden van uw gemeenschappen, uw vrienden en donateurs.

Hartelijke groeten,

Laurence Rahmaoui, internationaal afgevaardigde voor Europa en het Midden-Oosten
Manca Kastelic, internationaal afgevaardigde voor Europa en het Midden-Oosten
Curt Armstrong, internationaal directeur fondsenwerving van L'Arche

 

Onze Kerstwensen voor jou!

lees meer...

 

23 december 2022

Goeiedag,

Het einde van het jaar nadert en dan komen wij met onze wensen voor het nieuwe jaar. Wij wensen jou vooral een zeer goede gezondheid en een bijzonder jaar waarin jouw wensen mogen uitkomen.

Die van ons krijgen stilaan de juiste vorm. De werken aan onze nieuwe thuis schieten goed op. De ruwbouw is af en ook de villa werd volledig gestript waardoor de binnenwerken nu echt van start gaan.

Het ziet er dus naar uit dat we – het kerstverhaal indachtig - onze zoektocht naar een warme herberg kunnen afronden en dat we in 2023 thuiskomen in een warm nest. Ook de drie koningen zijn al langs geweest, want wij mochten dankzij jou al € 15 825 aan extra steun van onze bucketlist schrappen. Daarmee kunnen we onder andere het zorgbad met een zijdelingse deur en snoezelfunctie bestellen voor Sarah, Nikola en Rosita. Zo zorg jij mee voor hun fysiek en emotioneel welbevinden.

De kerstperiode is niet alleen een periode van cadeautjes, maar ook een periode van dankbaarheid. Een dikke merci omdat jij onze dromen mee waarmaakt! Dankjewel als je reeds doneerde of nog van plan bent dit voor het einde van het jaar te doen. Dankjewel om een actie op poten te zetten of de handen uit de mouwen te steken. Dankjewel om op jouw manier mee te bouwen aan onze mooie gemeenschap.

Het is jouw vriendschap en warmte die ons zegt dat 2023 ons jaar gaat worden. Wij geloven erin en kijken reikhalzend uit naar onze landing in Mariakerke eind juni.

Met warme en bijzonder feestelijke groeten,

Franky Van Driessche - Verantwoordelijke wonen werken De Ark Gent

P.S. Je kan uiteraard nog steeds doneren voor ons nieuwe huis op onze giftenrekening van De Ark in België – afdeling Gent op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40.