Arkaffees 2020-2021: nog even niet...

lees meer...

Arkaffee Ark Gent

Nog even geen Arkaffee...

In corona-tijden een jaarplanning opmaken is moeilijk. Eén ding is helaas vrij duidelijk: de Arkaffees zullen nog niet in levende lijve kunnen doorgaan.

De gemeenschapsraad buigt zich over andere manieren om in contact te blijven met al onze vrienden én met nieuwe mensen.

We houden jullie op de hoogte!

Jaarkalender en plannen voor 2020-2021

lees meer...

Ook dit jaar zitten we weer boordevol plannen, maar Corona dwarsboomt helaas veel activiteiten. We gaan op zoek naar alternatieven om onze normale werking toch zoveel als mogelijk te laten doorgaan. Je kan onze jaarkalender en onze plannen binnenkort hier raadplegen.

Samen veranderen we de wereld. Doe je met ons mee?

  • We gaan voluit voor de bouw van ons nieuwe huis.
  • Mensen ontmoeten blijft onze grootste passie. In Corona-tijden is dat echter niet zo eenvoudig te organiseren. We gaan op zoek naar alternatieven om elkaar in gemeenschap te blijven ontmoeten.

Bericht van De Ark Internationaal over de resultaten van het onderzoek naar Jean Vanier

lees meer...

Bericht van De Ark Internationaal over de resultaten van het onderzoek naar Jean Vanier

De Ark Internationaal heeft 22 februari 2020 de resultaten van het onderzoek naar de omgeving van pater Thomas Philippe, met inbegrip van de rol van Jean Vanier, bekendgemaakt. Dit onderzoek, toevertrouwd aan een onafhankelijk extern bureau, werd in juni 2019 gelanceerd in opdracht van De Ark Internationaal. 

 

De resultaten van dit onderzoek betrekken Jean Vanier rechtstreeks bij gevallen van misbruik van volwassen vrouwen zonder beperking. De Ark veroordeelt dit wangedrag van Jean Vanier uiteraard ten stelligste. Bij het vernemen van dit nieuws gaan onze gedachten in eerste instantie uit naar de slachtoffers van dit misbruik. Wij hebben ontzag voor de moed die zij hebben getoond door hun ervaringen te delen en wij leven erg mee met het leed dat zij in hun getuigenissen hebben geuit.

 

De Ark en haar omgeving zijn diep geschokt van deze resultaten. Als vergunde zorgaanbieder zullen wij mensen met een verstandelijke beperking blijven verwelkomen met professionaliteit en inzet om op deze manier de unieke waarde van ieder mens in de samenleving te bevorderen.

 

Alle info hieromtrent vindt u op www.larche.org. De Nederlandse brief van Stephan Posner en Stacy Cates-Carney, onze internationale verantwoordelijken, vindt u hier.

Voor meer info kan u contact opnemen met de regionale verantwoordelijke De Ark Vlaanderen-Nederland op +32 472 66 43 24 of johan@ark.vlaanderen.

 

Indien u zelf mensen kent die slachtoffer zijn van grensoverschrijdend gedrag, kan u hen doorverwijzen naar het meldpunt van de Vlaamse overheid tegen geweld en seksueel misbruik (telefoonnummer 1712) of Tele-Onthaal (telefoonnummer 106).