Als kotstudent/jongwerkende

Je kiest ervoor om als student/jongwerkende in een huis van De Ark op te kot te gaan. Je leidt je eigen (studenten)leven, maar hebt trouwe supporters in je studies/job.

Geen kot als een ander

We zijn een jeugdige gemeenschap en verschillende studenten voelen zich kind aan huis bij ons. Kotstudenten en jongwerkenden delen in De Ark het huis met mensen met een verstandelijke beperking en enkele andere studenten. 
Als kotstudent/jongwerkende sta je als vrijwilliger mee in voor de nachtpermanentie, tegenover een aangepaste financiële regeling. 

"Ik ben mezelf verloren en heb een betere versie van mezelf gevonden." (Tim op de foto met Willem)

Wie zijn wij?

De Ark Gent is een kleinschalige woon- en leefgemeenschap voor mensen met en zonder verstandelijke beperking. Negen mensen met een beperking krijgen er ondersteuning door een team van 7 begeleiders. Er wonen ook een viertal vrijwilligers in het huis. En er komen veel vrienden over de vloer!
De Ark Gent maakt deel uit van een Internationale Federatie en we houden graag onze horizon open. Vaak is er ook een vrijwilliger uit het buitenland aanwezig.

Wat vind je bij ons?

  • Een bonte bende van mensen om mee samen te wonen: mensen met een beperking, een tof team van begeleiders, andere studenten en vrijwilligers
  • Een kans om levenservaring op te doen
  • Gezellige avonden en zotte momenten
  • Nieuwe vrienden

Wat vragen we van jou?

  • Je bent een student of jong-werkende die ervan houdt om samen te wonen met andere mensen.
  • Je staat open voor mensen met een beperking, wil hen graag leren kennen en samen dingen doen.
  • Je doet een 10-tal nachtpermanenties per maand. Dit gaat over slapende permanentie, je staat dus enkel op als dit uitzonderlijk nodig is.

Interesse, adres en meer info?

Op dit ogenblik hebben we geen openstaande vacatures, maar indien je interesse hebt kan je alvast eens op bezoek komen. Ons adres is Jan Delvinlaan 70, 9000 Gent (10 minuten wandelen van de Dampoort en het centrum van Gent).

Hier kan je lezen hoe Nikola voor Josefien zorgt tijdens de examens.

Je kiest ervoor om als student/jongwerkende in een huis van De Ark op te kot te gaan. Je leidt je eigen (studenten)leven, maar hebt trouwe supporters in je studies/job.

--- getuigenis ---

Ik wil altijd weten hoe het met de examens is geweest. Ik breng jou dan een theetje en een beetje ontspanning.

Nikola