Als assistent

Je leven delen met mensen met een verstandelijke beperking is een unieke ervaring. Je leert hen én jezelf op een buitengewone manier kennen. Je leert snel wat het betekent 100% MENS te zijn.

Je maakt de keuze om samen te wonen met mensen met een beperking en met andere assistenten. Doorgaans krijg je van De Ark Gent een contract aangeboden. Als begeleider assisteer je de mensen met een beperking zoveel mogelijk in het dagelijks leven. Daarom gebruiken we het woord ‘assistent’. 

Een uitdagende ervaring

Samen leven is steeds een uitdaging. Dat is in De Ark Gent niet anders. Omgaan met verschillen is niet makkelijk. De Ark Gent is hierin een echte leerschool. Ook op professioneel vlak wil De Ark Gent je uitdagen. We zien je graag groeien als mens én als professional.

Het samen leven is intensief. Je wordt niet verwacht heel de tijd te werken, maar je bent wel veel aanwezig in huis. We spreken af welke taken je opneemt. Iedere dag heb je een aantal uren vrij en je hebt 1 à 2 vrije dagen in de week.

Tijdelijk

Uniek, uitdagend, maar niet vanzelfsprekend. Een keuze om in te wonen is daarom steeds tijdelijk. We spreken met elkaar een proeftijd af waarna je je voor maximaal 1 jaar kan engageren. Na dit jaar kunnen we met elkaar een nieuw engagement afspreken voor 1 of 2 jaar. Zo lang jij en de gemeenschap vinden dat je in De Ark Gent kan groeien als mens is het goed om in De Ark Gent te blijven.

We verbinden ons wederzijds

Met je engagement als inwonend assistent mag je van de gemeenschap  de nodige ondersteuning verwachten. We kijken samen met jou wat je nodig hebt aan loon, begeleiding, vrije tijd, opleiding, en zo meer. We maken afspraken zodat we beide kunnen groeien. Telkens dit wenselijk is maken we met elkaar nieuwe afspraken.

Eigen financiële bijdrage

Je betaalt een bijdrage voor ‘kost en inwoon’ in functie van de hoogte van je inkomen.

Iets voor jou?

  • Ben je een evenwichtig persoon en heb je een goede dosis gezond verstand ?
  • Wil je echt ervaren wat het betekent om samen te leven met mensen met een verstandelijke beperking ?
  • Breng je graag tijd door met andere mensen ?
  • Heb je reeds een diploma op zak ?

Als je op al deze vragen telkens met ‘JA’ kan antwoorden kom je in principe in aanmerking.

Ben je nog jong en heb je nog geen diploma, dan zal De Ark je aanraden eerst een diploma te halen. Er bestaan ook mogelijkheden om in De Ark te wonen en ondertussen te studeren aan hogeschool of universiteit.

Zin om met ons mee te doen ?

Neem contact op met ons. We maken graag tijd voor jou.

Je leven delen met mensen met een verstandelijke beperking is een unieke ervaring. Je leert hen én jezelf op een buitengewone manier kennen. Je leert snel wat het betekent 100% MENS te zijn.

--- getuigenis ---

Ik vind het fijn dat er altijd iemand mij opwacht als ik thuiskom. Door samen te leven met mensen met een beperking leer ik mezelf beter kennen. Ik had gehoopt in De Ark een beter mens te worden, maar ze leren me om méér mens te worden en mezelf te aanvaarden zoals ik ben, met mijn goeie en mijn minder goeie kanten.

Anja