Wat je mag verwachten

Door te werken, voel je dat je nodig bent en dat geeft betekenis aan je leven. Doorheen je werk, kan je je ontwikkelen en je eigen bijdrage aan de samenleving leveren. Je wordt er een voller mens door.

Overdag gaan alle mensen met een beperking werken. Sommigen werken buitenshuis, anderen doen in kleine groep samen met een assistent vrijwilligerswerk in de samenleving, nog anderen werken in het huis. We kijken wat voor iedereen haalbaar is en waar hij het beste kan bij aansluiten. 

De meeste assistenten wonen niet in De Ark, maar hebben hun huis(gezin) ergens anders. Zij draaien mee in de dagdagelijkse werking van De Ark. Doorheen hun werk in De Ark Gent delen ze het leven met de mensen met een beperking en de andere assistenten. 

Werk geeft zin

Het is goed om elke dag op tijd op te staan en je jas aan te trekken om te gaan werken. Werken geeft structuur in je leven. Je krijgt een gezonde afwisseling van inspanning en ontspanning.

Doorheen je werk ervaar je dat je iets kan en dat je van betekenis kan zijn voor anderen. Werk geeft je een zinvol leven.

Tijdens het werk leer je elkaar kennen

Tijdens het werk deel je het leven van elke dag. Daardoor ontstaat een persoonlijke band tussen de mensen met en zonder verstandelijke beperking. Die band geeft een warme kleur aan wat je doet en wie je bent. Je wordt 100% mens.

In De Ark Gent proberen we te werken aan een aangename werksfeer. We nemen dan ook uitgebreid de tijd om te horen hoe het gaat met de ander. We evalueren regelmatig ons werk samen en sturen bij indien nodig.

Aangepast werk

Elk werk is aangepast aan ieders mogelijkheden. In de mate van het mogelijke wordt rekening gehouden met ieders interesses en talenten. Zo zijn er mensen die strijken, koken, met hout werken, buitenshuis werken,... Je wordt voldoende uitgedaagd op je mogelijkheden. Omdat we vrij jong zijn, ligt nog weinig vast en is er nog veel mogelijk. Het liefste wat we doen, is met een klein groepje erop uit trekken om vrijwilligerswerk te doen in winkels en sociale organisaties zodat we veel mensen kunnen ontmoeten.

Eén assistent is verantwoordelijk voor de dagbesteding en werkt vooral overdag, de anderen zijn er hoofdzakelijk in de ochtend- en avonduren en in 't weekend.

 

Door te werken, voel je dat je nodig bent en dat geeft betekenis aan je leven. Doorheen je werk, kan je je ontwikkelen en je eigen bijdrage aan de samenleving leveren. Je wordt er een voller mens door.

--- getuigenis ---

Ik werk graag in Aveve. Het liefst doen we samen vrijwilligerswerk in de samenleving. Ronny wil ook op zijn vrije dagen meegaan, want - zo zegt hij - 'ze rekenen op ons'. Ik geniet daarvan.

Nadine, assistente in de dagbesteding, Geert & Nikola controleren de bestellingen in de wereldwinkel.