Als vakantie-assistent

De vakantie is de leukste tijd van het jaar. Iedereen is ontspannen en we maken veel uitstapjes. Dankzij de vakantieassistent beleeft iedereen een heerlijke vakantie. Want ontspannen, dat hoort toch bij ons menszijn!

Je wil wel graag proeven wat het betekent om je leven te delen in De Ark, maar je hebt niet zoveel tijd. Dan is vakantieassistent zijn misschien wel een goede optie! Je kiest ervoor om in de vakantie enkele weken of maanden als vrijwilliger te komen wonen in De Ark. Je deelt je leven met mensen met een verstandelijke beperking. Je krijgt gelijkaardige taken als de assistenten. Gaandeweg leer je mekaar én jezelf op een buitengewone manier kennen. Je komt snel op het spoor wat het betekent 100% MENS te zijn.

Een fijne vakantie

Je gaat mee met een vakantiegroep van De Ark en zorgt ervoor dat we veel uitstapjes kunnen doen in de vakantie. Er is altijd wel één of andere festivalletje of feestje waar we graag van de partij zijn. Dankzij de vakantie-assistent is dit mogelijk en zorg je ervoor dat iedereen een fijne vakantie heeft. Jijzelf beleeft een vakantie die je niet snel zal vergeten!

Een (eerste) ervaring met mensen met een verstandelijke beperking

Misschien wil je wel opvoeder worden, maar wil je graag eerst mensen met een beperking leren kennen en wat ervaring opdoen. Door als vakantie-assistent te komen wonen in De Ark, bouw je heel snel relaties op met de mensen met een beperking en leer je hen van heel nabij kennen. Door samen te wonen in hetzelfde huis, voel je ook hoe het is om in groep te wonen. Als je later in een leefgroep zal stage lopen of werken, zal deze ervaring je zeker van pas komen.

Verbeter je Nederlands

In De Ark Gent spreken we enkel Nederlands. Indien je een korte tijd bij ons verblijft (minder dan 9 maanden) is het belangrijk dat je alvast een beetje Nederlands kent. Als je uit Wallonië komt, is het Nederlands dat je op school hebt geleerd ruim voldoende. Al doende leer je heel snel. Het project 'BEL'J’, met bijhorende subsidie, richt zich tot jongeren uit de Duitstalige of Franstalige gemeenschap in België die graag vrijwilligerswerk (2 weken tot 3 maanden) doen aan de andere kant van de taalgrens. De Ark Gent is erkend als gastorganisatie binnen BEL'J. Ook als je Nederlands studeert in het buitenland kan je met EVS, European Volunteering Service, voor een minimum 2 maanden als vrijwilliger komen meewonen in De Ark Gent. Neem contact op met ons als je meer wil te weten komen over deze projecten. 

Kost & inwoon

Als vrijwilliger zonder inkomen krijg je gratis kost & inwoon, zakgeld en ga je mee op vakantie.

De vakantie is de leukste tijd van het jaar. Iedereen is ontspannen en we maken veel uitstapjes. Dankzij de vakantieassistent beleeft iedereen een heerlijke vakantie. Want ontspannen, dat hoort toch bij ons menszijn!

--- getuigenis ---

Ik kom uit Namen en heb in De Ark goed Nederlands leren spreken en begrijpen. Ik ben bijna elke dag met De Ark naar de Gentse Feesten geweest. Ook meegaan op Arkvakantie naar Zwitserland vond ik super!

Xavier, vakantieassistent met BEL'J in 2015.