Nieuwbouw

Voor ons nieuwe huis zoeken we nog veel centen.
Steun ons op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40 met vermelding '100% THUIS'.

Jij geeft ons toekomst!

We kregen moeilijk nieuws

Op dit ogenblik huren we een vleugel in de Oude Abdij van Drongen. Ons huidig huis renoveren is te duur en te moeilijk om aan te passen. Het huis is uitgeleefd.
We konden in het centrum van Drongen een oud huis met een grote tuin aankopen. De Stad en de Provincie keurden de bouwvergunning goed waarop we de afbraakwerken begonnen. We gingen af en toe een kijkje nemen en droomden al luidop van ons nieuwe huis.

Op 4 januari kregen we echter te horen dat de bouwvergunning werd geschorst door de Raad voor Vergunningsbetwistingen, waardoor we de bouw moeten stil leggen.

Het maakt ons verdrietig

Het maakt ons verdrietig omdat onze droom om op een inclusieve manier samen in een dorpskern te wonen, opnieuw voor lange tijd wordt uitgesteld.
Toen we dit nieuws aan het team en de mensen met een beperking vertelden, kwam er vooral ontgoocheling, moedeloosheid en verdriet, maar ook sporen van hoop.

“We hadden er nu al zo lang naar uitgekeken. De onzekerheid over de toekomst is moeilijk te bevatten. Maar het komt wel goed. We hebben elkaar.”

Op zoek naar een tijdelijke woonst

We staan dus voor een grote uitdaging. Eind 2021 loopt ons huurcontract in de Oude Abdij definitief af. Het wordt nu duidelijk dat we tegen dan niet kunnen verhuizen naar een nieuw gebouw. We moeten dus op zoek naar een tijdelijke woonst. We zullen een werkgroep oprichten om een locatie te zoeken. De Raad van Bestuur doet er intussen samen met advocaten alles aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen omtrent ons bouwproject.

We blijven ons inzetten voor onze droom. De personen met een beperking die in De Ark Gent onthaald worden, willen tussen andere mensen kunnen wonen. Zij spelen een verbindende rol in de samenleving. Het is voor hen heel belangrijk om op een bereikbare plaats te wonen, waardoor ze kunnen aansluiten bij het gewone leven.

"Ik wil dicht bij de bus wonen zodat ik met mijn lief naar de stad kan gaan. Ik wil ook bij bakker Marc blijven gaan. En Johan, de tuinman van de Oude Abdij, heeft mijn hulp nodig."
Ronny, één van de bewoners met een beperking

Grote uitdagingen

We staan nu voor grote uitdagingen om een tijdelijke woonst te vinden en de extra kosten daarvan te financieren. Gelukkig konden we de voorbije jaren rekenen op een grote groep donateurs om onze nieuwbouw mogelijk te maken en veel trouwe vrienden die ons dragen in moeilijke tijden. De zoombijeenkomst die we met onze dichtste vrienden en donateurs hadden was hartverwarmend. 

"Wanneer het goedkomt en hoe, dat weet ik nu niet. Maar het komt goed. En weet dat je er niet en nooit alleen voor staat! We zien jullie graag.
Sanne, één van onze vrienden

Jullie steun geeft ons het vertrouwen om ook deze uitdagingen aan te gaan. Doe je mee? Steun ons op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40 met vermelding '100% THUIS'.

Zo kan jij ons helpen

  • Doe een eenmalige grote gift op op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40
  • Word meter van De Ark Gent en doe een maandelijkse kleinere gift (permanente opdracht)
  • Geef een feest en vraag geld voor De Ark Gent als cadeau. Wij zorgen voor de nodige folders en overschrijvingsformulieren. Eventueel stellen we ons even voor.
  • Organiseer een actie voor ons
  • Schenk een duo-legaat
  • Spreek over ons en vertel mensen dat we financiële hulp nodig hebben

 

Pascal werd diaken gewijd en vroeg als cadeau centjes voor De Ark Gent. Dankjewel, Pascal. Geef ook jij binnenkort een feest? Vraag dan een gift voor onze nieuwbouw als cadeau en krijg, net zoals Pascal, een kus van Sarah.

 

Stort vandaag nog voor onze 100% THUIS op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40

De wereld helpen

Maar als De Ark Gent staan we niet alleen. Er zijn veel Arkgemeenschappen in de wereld. Dagelijks volgen we het nieuws in de wereld en het nieuws uit de andere Arkgemeenschappen in de wereld. Op regelmatige basis komen we met vertegenwoordigers vanuit de verschillende landen samen voor vorming en ontmoeting.

Als we de verhalen horen uit De Ark uit Haïti, Syrië en Egypte, dan worden we stil. Stil uit bewondering hoe zij dag in dag uit, ondanks de vele moeilijkheden, een verhaal van hoop brengen in hun - vaak letterlijk - verdeelde wereld. We kunnen niet aan de kant blijven staan bij de noden die we van hen horen. Daarom vinden we het ook belangrijk dat een deel van de giften die wij krijgen wordt gebruikt voor gemeenschappen die het meer nodig hebben dan wij.

De komende jaren zijn we extra solidair met De Ark Oekraïne. Lees hier alles over deze mooie gemeenschap.

Voor ons nieuwe huis zoeken we nog veel centen.
Steun ons op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40 met vermelding '100% THUIS'.

Jij geeft ons toekomst!

--- getuigenis ---

Ik vind het leuk om in het centrum van Drongen te wonen. Dan kan ik met mijn lief met de bus naar de stad en te voet naar de bakker.

Ronny