Nieuwbouw

Voor ons nieuwe huis zoeken we nog veel centen.
Steun ons op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40 met vermelding '100% THUIS'.

Jij geeft ons toekomst!

Wonen in het centrum van Drongen

Op dit ogenblik huren we een vleugel in de Oude Abdij van Drongen. Ons huidig huis renoveren is te duur en te moeilijk om aan te passen. Het huis is uitgeleefd. 

We konden in het centrum van Drongen een oud huis met een grote tuin aankopen. De Stad en de Provincie keurden de bouwvergunning goed waarop we de afbraakwerken begonnen.

Bouw stil gelegd

Op 4 januari kregen we echter te horen dat de bouwvergunning werd geschorst door de Raad voor Vergunningsbetwistingen, waardoor we de bouw moeten stil leggen.

Het maakt ons verdrietig omdat onze droom om op een inclusieve manier samen in een dorpskern te wonen, opnieuw voor lange tijd wordt uitgesteld.

Tijdelijke woonst

Ons huurcontract in de Oude Abdij van Drongen loopt eind 2021 af. De Oude Abdij heeft immers andere plannen met de vleugel waar wij verblijven. Ten laatste 31 december moeten we dus ergens anders wonen. We doen er nu op de eerste plaats alles aan om een goede tijdelijke woning te vinden voor alle bewoners van De Ark Gent. De Raad van Bestuur doet er intussen samen met advocaten alles aan om zo snel mogelijk zekerheid te krijgen omtrent ons bouwproject.

Droom om tussen andere mensen te wonen

We blijven ons inzetten voor onze droom. De personen met een beperking die in De Ark Gent onthaald worden, willen tussen andere mensen kunnen wonen. Zij spelen een verbindende rol in de samenleving. Het is voor hen heel belangrijk om op een bereikbare plaats te wonen, waardoor ze kunnen aansluiten bij het gewone leven: zelf de bus nemen, naar de bakker gaan, …

Grote uitdagingen

We staan nu voor grote uitdagingen om een tijdelijke woonst te vinden en de extra kosten daarvan te financieren. Gelukkig konden we de voorbije jaren rekenen op een grote groep donateurs om onze nieuwbouw mogelijk te maken. Hun steun geeft ons het vertrouwen om ook deze uitdagingen aan te gaan. Doe je mee? 

Zo kan jij ons helpen

  • Doe een eenmalige grote gift op op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40
  • Word meter van De Ark Gent en doe een maandelijkse kleinere gift (permanente opdracht)
  • Geef een feest en vraag geld voor De Ark Gent als cadeau. Wij zorgen voor de nodige folders en overschrijvingsformulieren. Eventueel stellen we ons even voor.
  • Organiseer een actie voor ons
  • Schenk een duo-legaat
  • Spreek over ons en vertel mensen dat we financiële hulp nodig hebben

 

Pascal werd diaken gewijd en vroeg als cadeau centjes voor De Ark Gent. Dankjewel, Pascal. Geef ook jij binnenkort een feest? Vraag dan een gift voor onze nieuwbouw als cadeau en krijg, net zoals Pascal, een kus van Sarah.

 

Stort vandaag nog voor onze 100% THUIS op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40

De wereld helpen

Maar als De Ark Gent staan we niet alleen. Er zijn veel Arkgemeenschappen in de wereld. Dagelijks volgen we het nieuws in de wereld en het nieuws uit de andere Arkgemeenschappen in de wereld. Op regelmatige basis komen we met vertegenwoordigers vanuit de verschillende landen samen voor vorming en ontmoeting.

Als we de verhalen horen uit De Ark uit Haïti, Syrië en Egypte, dan worden we stil. Stil uit bewondering hoe zij dag in dag uit, ondanks de vele moeilijkheden, een verhaal van hoop brengen in hun - vaak letterlijk - verdeelde wereld. We kunnen niet aan de kant blijven staan bij de noden die we van hen horen. Daarom vinden we het ook belangrijk dat een deel van de giften die wij krijgen wordt gebruikt voor gemeenschappen die het meer nodig hebben dan wij.

De komende jaren zijn we extra solidair met De Ark Oekraïne. Lees hier alles over deze mooie gemeenschap.

Voor ons nieuwe huis zoeken we nog veel centen.
Steun ons op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40 met vermelding '100% THUIS'.

Jij geeft ons toekomst!

--- getuigenis ---

Ik vind het leuk om in het centrum van Drongen te wonen. Dan kan ik met mijn lief met de bus naar de stad en te voet naar de bakker.

Ronny