Nieuwbouw

Voor ons nieuwe huis zoeken we nog veel centen.
Steun ons op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40 met vermelding '100% THUIS'.

Jij geeft ons toekomst!

Een nieuw huis nodig

We kijken enorm uit naar een nieuw aangepast huis. Zo kunnen we meer mensen verwelkomen om 100% bij ons thuis te zijn en een goede zorg te bieden. Om de financiering rond te krijgen, zoeken we nog fondsen. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Je kan ons steunen met een gift op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40.

 

Op dit ogenblik huren we een vleugel in de Oude Abdij van Drongen. Ons huidig huis renoveren is te duur en te moeilijk om aan te passen. Het huis is uitgeleefd. 

Maar tot ons grote geluk kwam er een mogelijkheid: op 400 meter van waar we nu wonen, stond in de Domien Ingelsstraat nr. 45 een oud huis met een grote tuin te koop. Dat is nu aangekocht. Het huis zullen we afbreken en op die plek bouwen we dan ons nieuw, aangepast huis. In september 2020 werd de bouwaanvraag goedgekeurd en we hopen in het najaar 2020 te kunnen beginnen met de werken.

Naast dit geluk kregen we nog een heel groot cadeau: de Zusters Maricolen van Lede hebben hun hart voor ons geopend.

Zij hebben ons gezegd: “Wij willen zorgen voor de bouwgrond en de ruwbouw van het nieuwe huis.” Het huis zullen ze aan ons in erfpacht geven. 

 

"Er zijn niet veel zusters meer bij de Maricolen van Lede. Maar alle zusters die vóór mij geleefd hebben, die hebben gewerkt voor mensen. Het is aan hen te danken dat wij nu middelen hebben die we kunnen doorgeven aan een jong en levendig project."

 Zuster Yvonne

 

Ook van de Provincie Oost-Vlaanderen kregen we een mooie subsidie. 

 

 

Dit betekent dat we voor de financiering van de nieuwbouw een grote stap vooruit zijn.

Voor de binnenafwerking en inrichting zullen we zelf moeten instaan. Daarvoor hebben we jouw steun nog steeds nodig!

 

Zo kan jij ons helpen

  • Doe een eenmalige grote gift op op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40
  • Word meter van De Ark Gent en doe een maandelijkse kleinere gift (permanente opdracht)
  • Geef een feest en vraag geld voor De Ark Gent als cadeau. Wij zorgen voor de nodige folders en overschrijvingsformulieren. Eventueel stellen we ons even voor.
  • Organiseer een actie voor ons
  • Schenk een duo-legaat
  • Spreek over ons en vertel mensen dat we financiële hulp nodig hebben

 

Pascal werd diaken gewijd en vroeg als cadeau centjes voor De Ark Gent. Dankjewel, Pascal. Geef ook jij binnenkort een feest? Vraag dan een gift voor onze nieuwbouw als cadeau en krijg, net zoals Pascal, een kus van Sarah.

 

Stort vandaag nog voor onze 100% THUIS op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40

De wereld helpen

Maar als De Ark Gent staan we niet alleen. Er zijn veel Arkgemeenschappen in de wereld. Dagelijks volgen we het nieuws in de wereld en het nieuws uit de andere Arkgemeenschappen in de wereld. Op regelmatige basis komen we met vertegenwoordigers vanuit de verschillende landen samen voor vorming en ontmoeting.

Als we de verhalen horen uit De Ark uit Haïti, Syrië en Egypte, dan worden we stil. Stil uit bewondering hoe zij dag in dag uit, ondanks de vele moeilijkheden, een verhaal van hoop brengen in hun - vaak letterlijk - verdeelde wereld. We kunnen niet aan de kant blijven staan bij de noden die we van hen horen. Daarom vinden we het ook belangrijk dat een deel van de giften die wij krijgen wordt gebruikt voor gemeenschappen die het meer nodig hebben dan wij.

Op de site van De Ark Internationaal kan je lezen over de concrete projecten waarvoor steun gezocht wordt: hier kan je lezen hoe jij een gift kan doen.

Voor ons nieuwe huis zoeken we nog veel centen.
Steun ons op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40 met vermelding '100% THUIS'.

Jij geeft ons toekomst!

--- getuigenis ---

Ik droom van een nieuw huis met een aangepaste lift en badkamer waar het altijd warm is. In mijn nieuwe kamer wil ik mijn vrienden uitnodigen op de koffie.

Nikola