Project

Ze zeggen: 'Geld maakt niet gelukkig'. Maar wie gul is, kan ervaren: 'Geld schenken maakt gelukkig'. Giften maken het verschil in onze werking. Je kan ons steunen op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40.

 

JA! We hebben goed nieuws. Na één jaar en 5 maanden is eindelijk de toestemming gekomen van Stad Gent om te bouwen in de Luchterenkerkweg. Er is plaats voor ons in de herberg in Drongen. Oef!

We kijken enorm uit naar het nieuwe aangepaste huis. Zo kunnen we meer mensen verwelkomen om 100% bij ons thuis te zijn. Om de financiering rond te krijgen, zoeken we € 450 000. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig. U kan ons steunen met een gift op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40.

Hier vind u alle details over onze nieuwbouw.

Nieuwbouw

We dromen van een nieuw huis!

Waar we nu wonen, kunnen we op lange termijn niet blijven. We kregen van de Oude Abdij een stuk grond in de tuin in erfpacht. We zaten hiervoor ettelijke keren samen met de Administratie Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid. Uiteindelijk hebben we een definitief 'nee' gekregen.  Maar blijkbaar was er voor ons op lange termijn geen thuis in Drongen.

Aankoop bouwgrond in de Luchterenkerkweg

Tot 30 oktober, toen kregen we het definitieve fiat van de Stad Gent dat we het stuk grond in de Luchterkerkweg in Drongen-centrum kunnen aankopen. We zijn zo blij!

Maar grond kopen en een huis bouwen kost geld, véél geld. Door onze erkenningsvorm kunnen we niet rekenen op subsidies van de overheid en moet alles bekostigd worden met giften, acties, legaten,... 

We hebben uw steun nodig

Dat kan door een gift te doen op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40 of door een actie voor ons te organiseren. En waarom hou je niet een feestje en laat je je genodigden geld geven voor ons nieuwe huis? Zo bouwt iedereen mee aan een warme thuis en een plaats waar ieder 100% THUIS kan worden. Je komt toch op bezoek hè!

Vraag als cadeau een gift voor De Ark Gent

Pascal is op 24 september gewijd en vroeg als cadeau centjes voor De Ark Gent. Dankjewel, Pascal. Geef ook jij binnenkort een feest? Vraag dan een gift voor onze nieuwbouw als cadeau en krijg, net zoals Pascal, een kus van Sarah.

 

Organiseer een actie voor ons

Stort vandaag nog voor onze 100% THUIS op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40

De wereld helpen

Maar als De Ark Gent staan we niet alleen in de wereld. Er zijn veel Arkgemeenschappen in de wereld. Dagelijks volgen we het nieuws in de wereld en het nieuws uit de andere Arkgemeenschappen in de wereld. Op regelmatige basis komen we met vertegenwoordigers vanuit de verschillende landen samen voor vorming en ontmoeting. Als we de verhalen horen uit De Ark uit Haïti, Syrië en Egypte, dan worden we stil. Stil uit bewondering hoe zij dag in dag uit, ondanks de vele moeilijkheden, een verhaal van hoop brengen in hun -vaak letterlijke- verdeelde wereld. We kunnen niet aan de kant blijven staan bij de noden die we van hen horen. Daarom vinden we het ook belangrijk dat een deel van de giften die wij krijgen wordt gebruikt voor gemeenschappen die het meer nodig hebben dan wij. Op deze site kan je lezen over de concrete projecten waarvoor De Ark Internationaal steun vraagt: http://www.larche.org/foundation/current-projects/. Je kan er ook lezen hoe jij een gift kan doen.

Ze zeggen: 'Geld maakt niet gelukkig'. Maar wie gul is, kan ervaren: 'Geld schenken maakt gelukkig'. Giften maken het verschil in onze werking. Je kan ons steunen op BE03 3630 7714 8584 met fiscaal attest vanaf €40.

--- getuigenis ---

Pascal werd tot diaken gewijd. Als cadeau vroeg hij geld voor De Ark Gent. Dankjewel, Pascal!

Pascal Veeckman, diaken Sint-Baafshuis Gent